Ev Alana İkamet İzni Danışmanlığı
Ev alana ikamet izni danışmanlığı, Türkiye’de 62 farklı ilde 1169 mahalle yabancı uyruklu kişilerin ikametgahına kapatılırken, 1 Temmuz itibariyle yabancılara ev kiralama yoluyla turizm amaçlı ikamet izni de belirli şartlarla verilmeye başlandı. Göç İdaresi Başkanlığı, söz konusu mahallelerde yabancı sayısının toplam nüfusun yüzde 20’si ile sınırlandırılacağını açıkladı. Bu kapalı mahallelerde, yabancı uyruklu kişiler mülk satın alsalar dahi oturma izni alamayacaklardır. Bir süre önce yabancılara vatandaşlık danışmanlığı için gereken yatırım limiti de 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmıştı.
Bugüne dek Türkiye’de yaşamak isteyen yabancılar kira sözleşmesi ile oturma izni başvurusu yapabilmekteydi. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına gönderilen genelge ile yabancıların oturma izni edinme sürecinde değişikliğe gidildi. Türkiye’de artık yabancılar oturma izni başvurusu yapabilmek için mülk sahibi olmaları zorunlu kılındı. 27 Nisan 2022 tarihinden itibaren yabancıların gayrimenkul sahibi olarak Türkiye’de oturum izni alabilmesi için büyükşehirlerde en az 75 bin dolar, küçük şehirlerde ise 50 bin dolar değerinde taşınmazın olması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan yabancıların ikamet izni müracaatlarının olumlu değerlendirilmeyeceği İçişleri Bakanlığımızca belirtilmiştir. Ev alana ikamet izni verilmesini düzenleyen kanun 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girmiş, 22 Şubat sonrasında uzatma müracaatı yapan yabancıların da uzatma müracaatları olumsuz değerlendirilmektedir.
Yabancıların yatırım yoluyla ikamet izni alım süreci hakkında detaylı bilgi için Youtube kanalımızı ziyaret edebilir, aşağıdaki yorum kısmından sorularınızı sorabilir veya iletişim sayfamızdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
merhaba benim arkadaşim ev almak istiyor oturum almak için bazi şehirlerde alinmadiğini vidoda soyluyorsuunuz balııkesır çanakale illerde yasakmidir teşekürler